Charitea & Lemonaid, suikervrij drinken voor het goeie doel

Charitea & Lemonaid, suikervrij drinken voor het goeie doel

Icetea kan een aardig alternatief zijn voor de reguliere frisjes, maar is vaak zo zoet. Niet deze van Charitea. Laag in suiker, vegan, fairtrade én biologisch. Daar is niks mis mee! Charitea (en zusje Lemonaid) zijn drankjes waarmee je niet alleen je dorst lest, maar ook een bijdrage levert aan een goed doel. Behalve dat de frisdranken fairtrade gecertificeerd zijn, gaat er namelijk ook nog eens 5 cent per verkocht flesje naar een non-profit organisatie. Op de cat walk Heerlijk fris!

De iceteas zijn heerlijk fris en niet te zoet, en dat geldt ook voor de limonades. Alle dranken worden gemaakt van puur vruchtensap/thee en bronwater, en zijn licht gezoet met rietsuiker. Lemonaid en Charitea is opgericht door een groepje vrienden in Hamburg. In 2008 gaven ze hun vaste baan op om zich volledig te richten op het ontwikkelen van een serie limonades en iceteas. In de wijk St. Pauli begonnen ze eerst zelf met het maken van de frisdranken. Toen de productie telkens groter werd hebben ze in 2009 het afvullen van de flesjes overgedragen aan een klein biologisch werkend productiebedrijf in het zuiden van Duitsland.

Naar wat wij hebben gehoord is Charitea een vaste gast in de backstage van de grote modeshows in Parijs en Milaan. Door de goeie herkomst en smaak en het gebrek aan suiker favoriet bij de topmodellen!

Charitea en Lemonaid zijn verkrijgbaar bij veel biologische winkels. Dorstlust heeft ze ook in de webshop.

Welkom bij de Mocktailclub

Welkom bij de Mocktailclub

Heerlijke recepten voor glühwein

Heerlijke recepten voor glühwein