Prisecco, alternatief voor wijn

Prisecco, alternatief voor wijn

Prisecco is nieuw in Nederland en zeker nog niet op grote schaal verkrijgbaar. Het is afkomstig van een Duitse producent, Jörg Geiger, en op zijn site ziet het er allemaal even heerlijk en gemütlich uit. Lekker eten, lekker drinken. Met alcohol en vooral ook heel veel zonder.

De Prisecco, alternatief voor wijn, zoals het ook steevast genoemd wordt, is ooit begonnen met drank op basis van onrijpe appels. Het zuurtje heeft complexiteit en laat zich goed blenden met allerlei andere fruit- en kruidensmaken.

Prisecco is specialist in ‘foodpairing’, een fijn glas naast een mooi bord eten. Hun reeks van (wit, rood, rosé) is genummerd en er zijn seizoensspecials. De smaken en variaties worden beschreven aan de hand van de gerechten die je erbij kunt eten. Sommigen zijn biologisch.

Op dit moment is de importeur vooral bezig om de sterrenrestaurateurs te verleiden dit op te nemen en dat lukt hem goed. Op Facebook zie ik dagelijks een berichtje verschijnen ‘Prisecco, nu ook in … Maastricht, Hulst, Haarlem‘. Bij Jonnie Boer vind je het dus al op je wijnkaart. Niet dat ik dat zelf gezien heb hoor, maar om aan te geven dat dit product omarmt wordt door mensen die verstand hebben van smaak.

Er zijn in Nederland nu 4 smaken verkrijgbaar bij:

De Lindenhoff in Baambrugge, Rijksstraatweg 21, Baambrugge

en in hun webshop.

en ook bij Eriks Delicatessen, Beukenplein 16, Amsterdam

Big Drop

Big Drop

Koffie. <3

Koffie. <3