Topsiropen uit de winkel

Topsiropen uit de winkel

Siroop is tof. Je kunt echt heel veel smaakcombinaties maken en je drankje ook echt aan jouw persoonlijke voorkeur aanpassen. Siroop maken is niet moeilijk maar ook niet nodig. Er zijn steeds meer mooie volwassen siropen. Ik ben niet de enige die liefde voor siroop heeft opgevat.

Soof is biologisch, Nederlands, zonder toegevoegde suikers en met mooie, spannende smaken. Verkrijgbaar bij AH (XL) op de biologische afdeling.

Good old Dille & Kamille heeft een paar fijne siropen in de winkels: rabarber, citroen, vlierbloesem en ook zakjes van Agroposta, genoeg voor een kan water. Sommigen zijn biologisch.

De frisdranken en siropen van Agroposta zijn volgens traditioneel Kroatisch recept gebrouwen. De smaken zoals salie, vlierbloesem, lavendel en aardbeien zijn enkelvoudig zodat je zelf een mix kunt maken. De siropen zijn laag in suiker. Verkrijgbaar bij Dorstlust, hun eigen webshop en bijvoorbeeld ook bij Dille en Kamille.

Vooruit, voor de gezelligheid en uit sentiment: Ranja!

Ken Rose’s limoen cordial? Het is een typische cocktailsiroop. Australiërs (Britten ook?) doen het in hun witbier, krijg je een soort Radler van. Maar het is echt een prima lekkere siroop en limoen … ja… altijd goed toch?

Kijk ook eens goed rond in je reguliere supermarkt. Zelf loop ik heel vaal strak langs de frisdrank maar er staat tegenwoordig heel veel interessants tussen! Zo staan de Amsterdamse jongens van Limeau (cranberry en ginger ale) bij de AH, Jumbo heeft ook biologische vlierbloesemsiroop en naar de heerlijke siropen van Belvoir hoef je ook niet meer lang te zoeken.

Vergeet ook niet de andere afdelingen zoals de biologische of de tropische. Op die laatste vind je tussen de Surinaamse en Caribische spulletjes leuke dingen met gember.

Als je wilt struinen en zoeken vergeet dan niet de biologische winkels. Daar is heel veel lekkers!

Playground IPA als beste uit de bus.

Playground IPA als beste uit de bus.

ALLE biertjes op een rij

ALLE biertjes op een rij